Борислав Гуцанов: Заради лобисткия закон с вятърните паркове управляващите искат да ликвидират 250 хиляди работни места

admin

„Всеки един трябва да носи своята отговорност – независимо дали е редовен или служебен кабинет. Ето тази справедливост е ключово важна. Как да гласуват хората като нямат доверие на нищо? Например, за вятърните паркове – нормално ли е хората да не искат да има ветрогенератори в морето, a ти да искаш да закриеш още една индустрия? И рибарството ли в България, за да се вземат евентуално някакви комисионни и да се вкарва поредния лобистки закон, това справедливо ли е? Плановете, които са в момента са буквално на няколко мили от брега. Не може да имаш 250 хиляди души заети в тази индустрия и да ги обречеш на закриване на курорти. Това е лобистки закон в полза на чужди инвеститори и хора, които настояват това да стане в България, защото не може да се случи в техните страни.“ Това заяви народният представител от БСП Борислав Гуцанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Социалистът коментира и създадената комисия по случая с Нотариуса: „Начинът, по който протече дебата в парламента беше абсолютно безсмислен. Всички временни комисии по подобен тип разследвания се правят на паритетен принцип. Това ще рече, че всички партии в парламента излъчват равен брой народни представители. За първи път тази комисия не беше на паритетен принцип, а се направи така, че ГЕРБ да имат най-много народни представители 5-ма, 4-ма от ПП-ДБ, 3-ма от ДПС. В последните медийни изяви се коментира, че е имало връзки с хора от сегашното управляващо мнозинство – те сами себе си ли ще разследват? Това е прах в очите на хората и замитане на следите.“

Според него най-големият дефицит в момента е този на справедливост и  на хората им е омръзнало да гледат кражби и грабежи без нито един наказан.

„Последните 20 години има сигнали не само срещу този човек, но и срещу хора от средите на магистратите, както и за натиск от страната на прокуратурата за изземване на бизнес. Направи се една псевдо рокада в прокуратурата, която най-вероятно се направи, за да се дърпат конците. Нали ПП-ДБ дойдоха основно заради съдебната реформа? Но това ли е същинската реформа – стани да седна? Кое стана от всичките тези неща, за които те говориха – абсолютно нищо“, коментира още Гуцанов.

„ГЕРБ да намерят начин да свалят Денков като министър-председател, а не да говорят в студиата едно, след което да отиват и да натискат зеления бутон в залата на Народното събрание. Нали точно Делян Добрев говореше за газовите доставки, че точно от ПП какви комисионни взимат за стотици милиони за руски газ, който ние взимаме и в момента? Това не е никаква диверсификация, а беше поредната измама, от която България пострада и бяхме ощетени с 1.4 млрд. лева. Освен всичко останало, плащаме и на „Боташ“ по 486 хиляди долара на ден без значение дали ние взимаме газ или не. Г-н Борисов също натиска ПП и ДБ през 2 дни, че са лоши управленци, но гласува с тях“, посочи социалистът.

По неговите думи „Лукойл“ не работи със 100% руски петрол, защото доставките през Босфора не могат да преминат. „Ако беше направена тръбата Бургас-Александруполис като реверсивна връзка – тогава „Нефтохим“ можеше да взима доставки на суров петрол от Александруполис. Нас ни интересува да бъдат цените на горивата на поносими цени, а „Нефтохим“ е важен не само за България, но и за целия регион. А как ще станат доставките през Босфора и откъде ще дойде този петрол и на каква цена – в пъти по-скъпо“, добави народният представител от БСП.

„От войната в Украйна Европа пострада много повече. Зададох въпрос към премиера гласи ли се бъдещо посещение в Украйна – Денков не даде информация, а 24 часа по-късно се оказа, че има българска делегация там начело с председателя на парламента. Тази делегация с какъв мандат отива? Недопустимо е да тръгва тази делегация и никой да не знае“, каза в заключение Борислав Гуцанов.

Post Comments:

Вашият коментар