БСП – Варна почете годишнината от сражението на антифашистите от отряд “Народна дума”

admin

Стотици социалисти от Варна и региона почетоха днес 81 години от сражението на антифашисткия отряд “Народна дума” с полиция и жандармерия в местността Шерба. Те отдадоха почит към героите и положиха цветя и венци в памет на техния подвиг.

Пред множеството организационният секретар на БСП Борислав Гуцанов обяви, че днес повече от всякога страната ни е в риск от пълзящ и агресивен фашизъм. “Свидетели сме на изкривяване на историята и манипулация на хората. Управляващите използват принципа на Гьобелс, че една лъжа, повторена сто пъти, се превръща в истина. И рушат и историята ни, и паметниците ни. И това срамно управление на националното предателство тласка България към поредна национална катастрофа”, каза Гуцанов пред социалистите. Той припомни и решенията на сглобката в енергетиката и за даване на оръжия на Украйна като част от позорното и слугинско поведение на сглобката.

“Ето затова БСП е единствената алтернатива, която може да поведе хората и страната ни да тръгне нагоре. Да обедини левите и патриотични формации, за да излезем от тинята, в която управляващите са превърнали държавата ни”, допълни народният представител. 

Пред социалистите председателят на местната организация в Долни Чифлик Валентин Вълчев припомни героичните събития от битката преди 81 години и призова – никога да не забравяме подвига на партизаните, помогнали за изграждането на съвременна България, която в момента управлението граби и руши. 

А хората сведоха глави, за да почетат миналото. 

Вечна памет на героите!

Post Comments:

Вашият коментар