Проф. Румен Гечев: ГЕРБ са режисьорите, а артистите от ПП и ДБ са изпълнителите

admin

„Българската социалистическа партия е в опозиция и ние изпълняваме своето задължение пред нашите избиратели. При обсъждането на бюджета сега, а и на други закони – ще поставяме ясно своите позиции със съответните аргументи, за да може хората да чуят кой какво предлага. Ние винаги предлагаме алтернативи на решенията на управляващата сглобка, които не са в интерес на българския народ. Най-вероятно са си стиснали ръцете, но доколкото разбирам самите те от сглобката не желаят нови избори. Най-вероятно ще си поделят порциите и ще се разберат. Неслучайно се наричат сглобка.“  Това заяви народният представител от БСП проф. Румен Гечев в ефира на Nova News.

По думите му знаците са много ясни, че именно ДПС кара влака, ГЕРБ са режисьорите, а изпълнители според него са артистите от ПП и ДБ. „Нали виждаме как от първия ред г-н Пеевски ги върти на малкия си пръст, как през половин час дава интервюта и върти цялата държава. И след като другите юнаци от несглобката и небългарската група са съгласни да изпълняват – това си е техен проблем. Но това реално е проблем и на България. Фактическият премиер е г-н Пеевски, а другите козируват и изпълняват“, добави социалистът по отношение на това кой реално управлява държавата.

„Това ми намирисва на една голяма комбинация, защото група хора в парламента от несглобката искат да си присвоят по някакъв начин рафинерията в Бургас. Ако има нарушения – съвсем ясно е, че всеки трябва да си носи отговорностите. Залогът са активи за милиарди и някой иска прибере рафинерията, за да може да управлява България през нея. Лукойл има бензиностанции в няколко щата на Америка. Те продават без никакви проблеми на територията на САЩ. Те имат и бензиностанции в цяла западна Европа. Така че тия политически игри, за да откраднат рафинерията са съвсем опасни, защото са за сметка на българите. Всичко, което е в полза на българската икономика ще го подкрепим. Управляващите сега си стиснаха ръцете да запазят дерогацията, но да намалят капиталовите разходи с 2 милиарда. Цяла Европа сега в условията на криза – публичните инвестиции заместват частните, които се свиват. Това е втората изключително тъпа лъжа. Таксата се налага на потребителя, а не на Газпром, които са си продали газта на Турция откъдето идва в България. Ние таксуваме българските потребители, фирми и граждани, унгарските, сръбските и други. Предупредихме в парламента, че това е опасна идея. Съгласиха се и сега я оттеглят“, обобщи проф. Гечев за ситуацията с рафинерията на Лукойл в Бургас.

Той изрази притеснения за пътищата в България и обясни, че общинските са в катастрофално състояние „Защо ще намаляваме капиталовите разходи, чрез които ние можем постепенно да решаваме този въпрос. Категорично не сме съгласни с това“, добави депутатът от БСП.

Според него вътрешния министър трябва да си подаде оставката заради станалото в София, което е абсолютно неприемливо. Народният представител от социалистическата партия добави още за кризата във родния футбол, че отново сме станали за смях на цяла Европа и Борислав Михайлов също трябва да подаде оставка.

„Не са обсъждани постове, а политики. Изложени са стратегиите на БСП за София. В това число ние сме против концесиите и да се върне обслужването на София на общински фирми както е в Австрия, Франция, Германия. Ние сме готови да обсъждаме с колегите си всичко, което е полезно за софиянци“, каза в заключение проф. Румен Гечев за провелата се среща между БСП и кмета на София.

Post Comments:

Вашият коментар