Нинова: Лъсна лицемерието на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС – парите за хората не ги интересуват

admin

Очакваме днес съдът да спре варварството на Паметника на Съветската армия

„Възраждане“ и ИТН нямат право да говорят от името на БСП

„Лъсна лицемерието на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС – бюджетът, пенсиите, социалните плащания изобщо не са им приоритет, както вчера твърдяха. Банкетът победи бюджета.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в парламента и уточни: „Днес няма заседание по причина на управляващите, които празнуват. Ние сме тук, защото искаме да се приеме бюджетът и хората да не останат без пари.“

Нинова посочи, че БСП ще участва в пленарните заседания за бюджета. Остава принципната позиция за неподкрепа на конституционните промени, особено в частта за двойното гражданство за висши държавни постове и овладяването на прокуратурата, като парламентарната група на социалистите ще гласува „против“.

„Ние сме самостоятелна партия и самостоятелна парламентарна група. Изказвания от Костадин Костадинов и от ИТН за „обединена опозиция“ от наше име да забравят. Ние разговори за обединение не сме водили. Всеки си изразява позицията, понякога позициите ни съвпадат, понякога се различават. Никой няма право да говори от името на БСП“, категорична бе Корнелия Нинова.

„Очакваме днес съдът да спре варварството, което се извършва на Паметника на Съветската армия. Убедени сме, че областната управа не разполага с нужните документи“, каза още лидерът на БСП и потвърди, че социалистите ще търсят отговорност за незаконното премахване на паметника.

Нинова реагира на показани от журналисти снимки на коледен купон на Министерството на труда и социалната политика: „Изглежда екзотично и скъпо. Изяждат и изпиват коледните надбавки на пенсионерите.“

Post Comments:

Вашият коментар