БСП иска оставката на областния управител на София, след като се скри от среща с депутати

admin

Недопустимо е втори ден да не се предоставят документите за демонтажа на Паметника на Съветската армия, управляващите отдалечават България от европейския ѝ път

Народни представители от „БСП за България” не бяха допуснати да се срещнат с областния управител на София Вяра Тодева заради демонтажа на Паметника на Съветската армия. Те бяха спрени на портала на областната управа от нейни служители, но въпреки това, заедно с журналисти, успяха да влязат в сградата, но етажът, на който се намира кабинетът на Тодева, беше заключен.

„Ние искаме едно единствено нещо – да ни се предоставят документите, с които е започнал демонтажа на Паметника на Съветската армия. Не е нормално министър-председателят да е поел ангажимент пред народни представители от „БСП за България” още преди 48 часа, че ще бъдат предоставени всички документи и те все още да не са предоставени”, заяви народният представител Борислав Гуцанов.

„Ние твърдим, че няма такива документи и затова сме тук. Имаме официално заявление, имаме писмо – искаме те да ни бъдат предоставени. В момента управляващите отдалечават България от европейския ѝ път, защото такива неща в Европа не се случват”, каза заместник-председателят на парламентарната група Иван Ченчев.

 По думите на депутатите е недопустимо областният управител на София да не спазва закона. БСП иска неговата оставка.

Post Comments:

Вашият коментар