Нинова към сглобката: През Конституцията избирате регулаторни органи, които да изпълняват олигархичните ви поръчки

admin

„През Конституцията легитимирате политическото разпределение на властови позиции в регулаторните органи.“ За това алармира лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

„Какво ново предлагате? Нищо, освен овладяване на регулаторните органи, които, каквото и да стане с това правителство, когато и да падне – тези регулаторни органи да продължават да изпълняват поръчката на сегашната сглобка – политическа, олигархична и икономическа. И на децата вече им стана ясно защо го правите. Корупцията от години наред остава ненаказана, защото я вкарвате в законите – това го започна Бойко Борисов. Сега вече вкарвате овладяването на държавата и през Конституцията. Не ви стигнаха законите, а посегнахте и на най-висшия, за да се увековечите във властта. Ние, разбира се, ще гласуваме против това“, категорична бе Нинова.

Тя цитира текста на предложението, в който е записано, че Народното събрание избира независими регулаторни и контролни органи.

И обърна внимание на противоречието: „Независими органи, които публично обявихте, че си разпределяте на три. И че в тях не трябва да има експерти, а политически лица, които да носят политическата отговорност. Значи веднага думата независими може да изчезне. Зависими, политически подчинени и изпълняващи поръчка на трите части на сглобката – за никаква независимост не става дума.“

Тя продължи по текста, като, според нея, има неяснота относно какъв е посочения „разумен срок“ за внасяне на предложения. Лидерът на БСП разкритикува и ненужните текстове за даване на становища и внасяне на предложения от представители на обществеността, които и сега могат да правят това, както и ограничаването на последващите мандати, което също и сега го има.

Post Comments:

Вашият коментар