БСП разширява обединението на леви, центристки и патриотични формации

admin

На втора среща – за бюджета, партиите дадоха подкрепата си БСП да отстоява в Бюджет 2024 социалния пакет и политики в подкрепа на хората

“БСП успешно разширява обединението на леви, центристки и патриотични формации. Днес в тази обща мрежа от съмишленици се включиха от НДСВ, като форматът остава отворен.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след среща на БСП с леви, центристки и патриотични формации .

Припомняме, че БСП инициира обединението на партии-съмишленици в тази част на политическото пространство след успешно партньорство и участие в местните избори и добрите резултати.

„След първото събиране преди седмица, днес партиите съмишленици в ляво, център и патриотичен сектор се събрахме на дискусия по бюджета за 2024 г. Дискусията показа, че обединението е устойчиво и има път”, посочи лидерът на БСП.

Формациите в обединението дадоха принципната си подкрепа за позицията на БСП да не гласува на първо четене бюджета за 2024 г., и добра оценка за предложенията на социалистическата партия, както в социалния пакет и в полза на българската икономика и на гражданите, които ще бъдат внесени в Народното събрание. Дадоха се и нови предложения, които БСП ще внесе от името на всички формации от обединението ляво-център, патриотични формации.

“Следващата ни среща ще е съвсем скоро по предложените промени в Конституцията. На нея ще поканим народни представители, които са участвали в изготвянето и подписването на Конституцията, както и утвърдени конституционалисти”, съобщи Корнелия Нинова.

Post Comments:

Вашият коментар