Христо Проданов: Този бюджет е още от същото

admin

„Този бюджет е още от същото. Когато правиш нещо и многократно го повтаряш – няма как да очакваш някаква промяна. Няма никакви реформи.“ Това заяви народният представител от БСП Христо Проданов в ефира на БНТ.

Той даде пример  с бюджета на НЗОК, който всяка година се повишава със 700-800 милиона, но нищо не се подобрява. „Необходими са реформи – здравеопазването не трябва да е търговия, а болниците не трябва да са търговски дружества. Защото сега не може държавните болници да участват в търгове за лекарства, а в същото време да освободиш частните болници да си купуват лекарства на каквито искат цени и да ги плаща Здравната каса“, посочи Проданов.

Той припомни, че в последното редовно правителство, където са участвали социалистите, е имало значително увеличение на доходите. „Имахме социална програма  за над 20 милиарда и това е изключително нужно на България в контекста на това, че трябва да догонваме средните европейски доходи. Това е начинът да се стабилизира икономиката, хората да живеят по-добре и младите, които напуснаха България, да започнат да се връщат и да създават семействата си тук“, каза народният представител.

„Ако държавен орган е постановил, че има опасни елементи по Паметника на Съветската армия, това означава, че трябва да бъде заграден, обезопасен, ремонтиран и отново гражданите да имат достъп до него. Това, което се случи, е държавен вандализъм“, коментира Христо Проданов.

И добави: „В публичното пространство се появиха снимки от коледните празненства на ПП-ДБ с торта украсена с фигурите на отрязаните части на паметника, сред които отрязана глава на дете. Абсолютен фашизъм. Ако това е основната платформа за съставяне на някакво мнозинство в СОС – жалко за всички софиянци. Проблемите изискват сериозно отношение от страна на общинските съветници. Тези, които 35 години след падането на комунизма още го рутят – това са абсолютно несъстоятелни хора.“

„Държава, която събира пластмасови капачки, за да купува кувьози и не може толкова години да направи една детска болница – това е държавата на Борисов, Пеевски и Петков. Проблемът с детската болница не може да бъде завършен през 2024 година, но което зависи от нас, ще помагаме, за да се случи“, каза в заключение Христо Проданов.

Post Comments:

Вашият коментар