Христо Проданов: ПП-ДБ употребиха насъбраната обществена енергия за промяна

admin

Управляващата сглобка се занимава единствено с това да коленичи на американците и да изпълнява техните искания и интереси

Благодарение на тях Пеевски е водещ законодател в България, а Борисов по-чист и от момина сълза

„Ние имаме последователна позиция не само с оставката, а и със създаването на такава анкетна комисия. Важно е да излезе истината кой се е провинил и да понесе отговорност. Създават се много анкетни комисии, но те обикновено не изпълняват задачите, с които са натоварени. В противен случай се хвърля петно върху всички полицаи участвали в опазването на този протест, а те не го заслужават. Защото са единици тези, които евентуално са превишили правата си.“ Това заяви народният представител от БСП Христо Проданов в ефира на Nova News.

Той бе категоричен, че управляващите до обяд излъчват стабилност, а следобед нестабилност и на това няма как да се нарече правителство на България. „Заявиха политически намерения за Шенген и По плана за възстановяване, а всъщност няма и една крачка напред по тези приоритети, които заявиха. Още веднъж се доказва тезата, която от БСП твърдим от самото начало. Това правителство е създадено, за да изпере Борисов и Пеевски“, посочи Проданов.

По думите му все по-ясно се вижда, че това което е говорила БСП тогава е самата истина. „Г-н Пеевски е водещ законодател в България, а Борисов е по-чист от момина сълза. И тези двамата управляват България. За съжаление, благодарение на ПП-ДБ, които употребиха протеста и насъбраната в българското общество енергия. Така че, тези да бъдат изметени“, каза социалистът и добави:

„По много от темите опозиционните партии се подкрепяме. Най-малкото правилата в парламента са такива, че ако нямаш 48 подписа не може да внесеш вот на недоверие, както и много други чисто парламентарни процедури. Така, че е необходимо да си сътрудничим, защото в такива случаи ставаме и по-силни спрямо управляващата сглобка. Вчера, например, ставаше дума за ратификация на договора за подаряването на БТР-те на Украйна. Ето, по този въпрос с „Възраждане“ и ИТН бяхме на една позиция. Така ставаме по-силни спрямо продажната сглобка, която единствено се занимава с това да коленичи на американците и да защитава техните искания и интереси“, допълни Проданов за приоритетите на сглобката.

По думите му при едни нови избори, които биха били шестите поред няма как да се получи нещо много по-различно и политиците трябва да се съобразяват с този факт. „Според нас това, което може да изведе България от политическата криза е именно политически приоритети, зад които да застанат всички. Защото, в момента се изпълнява това, което задкулисието договори. А именно, смяната на Гешев със Сарафов, изпирането на Борисов и Пеевски. Поради тази причина ние настояваме за експертен вариант на кабинет, който за определено време да изпълни задачи важни за България“, уточни депутатът за причините от БСП да искат програмно правителство с определени приоритети.

„Ние сме реалисти и смятаме, че спасението е в нашите ръце. И правим всичко възможно, за да убедим българските граждани, че съдбата е в нашите ръце и никой няма да ни спаси“, каза в заключение Христо Проданов.

Post Comments:

Вашият коментар