Свиленски: След като не успяха да го демонтират, даден им е срок до петък Паметникът на Съветската армия да бъде нарязан

admin

Сезирали сме институциите, ще искаме от министър-председателя да спре тези безумства в центъра на София

„Днес неочаквано в 5 часа сутринта беше монтиран кран, който да предприеме действия по демонтирането на Паметника на Съветската армия. Към 11 часа отидохме на мястото на събитието и искахме разговор с представител на Областната управа. При разговора със заместник областния управител, негов служител се засили от няколко метра върху оградата, която се стовари върху мен и ме нарани, прорязвайки ми ръката. Но това е малкият проблем. Големият проблем е, че този кран е незаконен, няма никакви сертификати и регистрации в Националната агенция по метрология и технически надзор. А идеята паметникът да бъде демонтиран вече е сменена с идеята да бъде нарязан и разрушен, даден им е срок до петък. Ние това няма да го приемем.“ Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски пред медии в парламента.

Той посочи, че служителите не са предоставили никакви документи за дейността, която извършват, на мястото нямало информационни табели, а самите работници са били без каски, въжета и каквито и да било обезопасяващи средства.

„Сезирали сме градския съд, административния съд и прокуратурата за тези самоуправства. Сега отиваме при министър-председателя, от когото ще изискаме незабавно да извика областния управител и да спрат всякакви безумства, които се извършват в центъра на София“, каза още Свиленски.

„Ние сме против махането, събарянето, оскверняването на каквито и да е паметници – това е паметта на България“, категоричен бе социалистът.

„Тъй като разбирам, че Борисов днес е казал, че не подкрепя демонтирането на паметника, искам да му напомня, че и областният управител, и кметът на София, и неговото мнозинство в Общинския съвет взеха това решение. Областният управител е такъв, благодарение на неговите гласове в пленарна зала и когато бъде нарязан паметникът, Борисов да обясни как с неговите гласове е предотвратил това. Сега говори, че е против, но е против пред медиите, а вътре, в зала, гласува „за“ това“, коментира народният представител думите на лидера на ГЕРБ.

СТАНИ ЧЛЕН НА БСП

СТАНИ СИМПАТИЗАНТ НА БСП

СТАНИ ДОБРОВОЛЕЦ

Видео

ИЗЯВЛЕНИЕ НА ЛИДЕРА НА БСП КОРНЕЛИЯ НИНОВА

ИЗЯВЛЕНИЕ НА ЛИДЕРА НА БСП КОРНЕЛИЯ НИНОВА

БСП в социалната мрежа

Post Comments:

Вашият коментар