Нинова: Създаваме общ ляво-център-патриотичен фронт

admin

Това партньорство се доказа като успешно на местните избори, искаме да го разширим

„Днес провеждаме среща с 16 партии, с които си сътрудничихме на местните избори. Това са партии от левия спектър, център и патриотични организации. Преди изборите си поставихме цел, заедно да променим досегашния модел на управление на ГЕРБ и постигнахме добри резултати.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг преди срещата.

Тя уточни, че това са партии, с които БСП има избрани кметове и общински съветници и с които формира мнозинства в общинските съвети по места.

„Тоест това вече е изпитано партньорство. Стъпвайки на този опит, сме се събрали да разговаряме как да го продължим и как да направим един голям фронт ляво-център-патриотичен. Първата ни конкретна тема е бюджетът, как да си сътрудничим по тази тема, какви предложения да направим като парламентарно представена партия“,  допълни Нинова. 

На срещата Атанас Зафиров, като заместник-председател на БСП по коалиционната политика, приветства представители на „Български възход“, „Партия на зелените“, ПП „Свобода“, Политически клуб „Тракия“, ПП „Българската левица“, ПП „Правото“, ПП „Български социалдемократи“,  ПП „Нова зора“, ПП „Българската пролет“, ПП МИР, Политическо движение „Социалдемократи“, „Движение за социален хуманизъм“, ПП „Съюз за отечеството“, ПК “Екогласност”, ПД “Социалдемократи”.

Post Comments:

Вашият коментар