Нинова към управляващото мнозинство: Не пипайте децата

admin

Седем години БСП води битка срещу Истанбулската конвенция и в защита на българските деца, припомни лидерът на БСП от парламентарната трибуна

„Седем години „БСП за България“ води битка срещу трети социален пол и въвеждане на Истанбулската конвенция в България. Тогава ги нямаше „Възраждане“ и „Има такъв народ“, абсолютно сами бяхме срещу ГЕРБ, ДПС и една мощна международна вълна със силна политическа и финансова подкрепа.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна по време на обсъждането на законодателни промени в Закона за защита на детето.  

Тя подчерта, че въпреки натиска, на който партията е била подложена, включително от европейските социалисти и чрез вътрешнопартийно противопоставяне и желание за смяна на ръководството, седем години българските социалисти не са отстъпили от позицията: Долу ръцете от българските деца! Не пипайте децата!

„Ние сме за свободата на всеки след 18 години да определя какъв да бъде, с кого да живее и как да живее. Това е право на всяко човешко същество. Ние уважаваме различните и сме против агресията срещу тези хора. Но до 18 години, не пипайте децата“, подчерта лидерът на БСП.

Нинова припомни историята на опитите за ратифициране на Истанбулската конвенция в България, когато, при първото ѝ внасяне в парламента от ГЕРБ през 2018 г., безпрецедентно всички български църкви са били своите камбани и са чели молитви за вразумяване на народните представители да не приемат конвенцията.

И прочете публикация от тогава, припомняйки събитията: „ГЕРБ бързат за 2 февруари с Истанбулската конвенция. Очаква се следващата седмица документът да бъде внесен за гласуване в зала. БСП обаче вкарва в опасен капан партията на Бойко Борисов с искането си за референдум. Това означава, че Народното събрание първо трябва да се произнесе по референдума. В противен случай, ако се избърза с гласуването на конвенцията, ГЕРБ ще демонстрират, че пренебрегват пряката демокрация.“

„И сега, какво е било положението тогава, което ще се повтори и сега“, продължи тя с цитата: „Малко преди БСП да обявят искането си за референдум, в групата на Бойко Борисов трескаво брояха гласовете си, с които документът би могъл да мине в зала. Сигурно е, че всички депутати от БСП и от „Обединени патриоти“ ще бъдат „против“. ДПС взеха решение на Централен съвет да подкрепят договора. Веселин Марешки обяви, че неговите 11 депутата ще гласуват по съвест. Това означава, че няма проблем ГЕРБ, ДПС и „Воля“ да съберат мнозинство.“

„Какво е положението сега, след 5 години – ГЕРБ и ДПС са тук, „Воля“ e замененa от ПП-ДБ. Ето ви го мнозинството“, обобщи ситуацията Корнелия Нинова.

Тя попита народните представители какъв им е аргументът сега срещу законодателните текстове, които даже не навлизат в материята за домашно насилие и насилие над жени, а просто в няколко изречения казват: „Не пипайте децата“.

„От ГЕРБ казвате, че сме спекулирали с темата. Спекулация ли е, че книжката „Сексуално здраве за лесбийки и бисексуални жени“ се разпространява в медицинските кабинети в средни училища и което момиче отиде при медицинската сестра в училище, я получава, за да се възпитава и обучава?“, реагира лидерът на БСП на обвиненията от депутатите на Бойко Борисов.

„Темата за възпитанието на децата ни и какво поколение отглеждаме е много голяма. Тя обхваща не само въпроса за сексуалното възпитание, а изобщо темата за образованието и възпитанието в училищата, обхваща съдържанието на българските учебници, в които се изтри българската история и класици и се вкараха автори и текстове, които нямат нищо общо с българската идентичност и народопсихология. Проблемът е огромен. Не случайно тези сили, които искат да въведат Истанбулската конвенция, се ориентират към децата, чието съзнание все още не е изградено и лесно се поддава на внушения и манипулации. Те целят едно цяло поколение да израсне с това възпитание“, категорична бе Корнелия Нинова.

В заключение лидерът на БСП обърна внимание на управляващото мнозинство, че в момента се наблюдава обратна тенденция в САЩ, Европа и света на забрана на обучението за смяна на пола.

„Вие изоставате. Бъдете модерни евроатлантици и подкрепете законодателните промени в защита на българските деца. И ви казвам, от името на БСП, след 7-годишни битки и от името на още 16 партии,  с които се обединихме в общ ляво-центристки-патриотичен фронт: Спрете това безумие, не пипайте децата“, завърши Корнелия Нинова.

Post Comments:

Вашият коментар