Зорница Василева, общински съветник от БСП с питане към кмета на Варна:

admin

„Масовото строителство на жилища във Варна продължава, но изграждането на инфраструктура около и към новите кооперации липсва. Тази наложена през годините практика, е повече от престъпна и безотговорна спрямо жителите на града ни. Вече сме 2024 година, а все още има варненци, които имат домове, а няма как да стигнат до тях…защото няма път, а само кал и дупки. Такава е картината на много места във Варна. В случая става въпрос за липсата на улици в СО „Пчелина“, вярвам, че Вие сте запознат с проблема от предизборните си срещи там. За съжаление, за СО „Пчелина“ все още няма влязъл в сила план за улична регулация, въпреки, че през последните няколко години района се урбанизира сериозно и гражданите живеещи там, сигнализират за спешната нужда от улична инфраструктура още от 2020 г.

Предвид горепосоченото, въпросите на жителите са:

  • Разработен ли е или разработва ли се План за улична регулация за СО „Пчелина“, ако да, на какъв етап е и кога би влязъл в сила?
  • Има ли възможност СО „Пчелина“ да намери своето място в бюджета на Варна за 2024 г, по  примера на СО „Ментешето“?
  • И на последно място, но не по значение – продължават ли да се издават разрешения за строежи в райони без улична регулация във Варна?“

Post Comments:

Вашият коментар