Гуцанов към управляващото мнозинство: Осъзнайте се и не подарявайте на Украйна машини, от които се нуждаем

admin

„Направих си труда да отида до Секретно деловодство и да проверя колко души сте се запознали какво в крайна сметка ще предоставим на Украйна. Четирима сте, колеги. Това говори само по себе си колко се интересувате“, обърна се към народните представители депутатът от „БСП за България“ Борислав Гуцанов във връзка с обсъждането на наложеното от президента вето върху решението за предоставяне на бойни машини на Украйна.

„В момента такива машини има на въоръжение в 36 държави по света. Вие твърдите, че те са остарели, но Украйна ги иска. Знаете ли, че тези машини с новите двигатели могат да изпълняват функции, близки до машините, които гласувахте само преди седмица да се закупят от САЩ за 1,370 млрд. долара? Наясно ли сте, че и на години са едни и същи и като модел на производство са близки един до друг? Предполагам, че не, защото за „Страйкър“-ите има доклад преди години на сухопътни войски, които казват, че не ги искат. Какво правите в момента? Подарявате едни бойни машини и закупувате на тяхно място други за милиарди от бедна България, която подпомага най-голямата икономика и военна сила в света“, каза още Гуцанов.

„Видяхте ли вчера какво се случи? Сенатът на САЩ отказа да дава повече оръжие и средства за Украйна, а вие сте сложили наколенките за пореден път. За кого го правите“, обърна се към управляващи социалистът.

Той подчерта, че България има нужда от тази техника и апелира: „Спрете се и не вземайте това решение да направите поредния подарък за нещо, от което ние имаме необходимост. Има винаги време за осъзнаване и за здрав разум, направете го този път, ако наистина сте български народни представители и не изпълнявате чужди поръчки. Не се числете към графата на предателите, бъдете българи.“

Post Comments:

Вашият коментар