Георги Свиленски: Стана ясно, че мнозинството е ГЕРБ, ДПС, „Възраждне“ и ИТН

admin

БСП е единствена опозиция и алтернатива за България

„Днес станаха две неща ясни. Първото ясно е, което и днес се доказа категорично, че единствената алтернатива на това управление е БСП. Няма друга опозиционна група в българския парламент. Второто е, че днес стана ясно какво е мнозинството в парламента – ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и „Има такъв народ“.“ Това заяви заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски на брифинг в Народното събрание.

„Колкото и да обясняват от „Възраждане“ и от ИТН, че с негласуването си се разграничават от всичко – не, в тази зала се броят гласовете и когато нямаш 37 гласа „за“, „против“ или „въздържал се“, те автоматично отиват в гласовете „за“ дадено решение“, подчерта той.

По неговите думи, ако „Възраждане“ и ИТН бяха гласували „против“, нямаше да има избран подуправител на НЗОК. „Това се случва с всяко важно решение“, обърна внимание социалистът.

„БСП ще продължи да бъде алтернативата на това управление с ясни предложения. Включително за Здравната каса предложихме алтернатива – проф. Жени Стайкова. Тя е без сигнали в ДАНС и в прокуратурата – чист експерт и професионалист. Отхвърлиха я, за да стигнат до пазарлъка за тези 8 млрд. на Здравната каса и до скандала в пленарна зала, където се заплашваха и обиждаха. Единственото, което ги крепи са тези 8 млрд., за които днес се сбиха, утре ще е за нещо друго“, заключи Свиленски.

Post Comments:

Вашият коментар