Георги Гьоков: Правителството не решава проблемите на хората, а само генерира скандали – да си ходи

admin

Социален пакет в бюджета не виждам, ние ще предложим свой, заяви народният представител от БСП и бивш социален министър

Търговия за постове и неразбории в сглобката, които превърнаха един трудово-правен спор в национален проблем. Така народният представител от „БСП за България“ Георги Гьоков определи скандала около отстраняването на директора на „Пирогов“.

„Нашата позиция е, че цялото правителство трябва да си ходи, като се започне от министър Тагарев и някъде малко по-назад министър Хинков. Това правителство не решава проблемите на хората, а денонощно генерира скандали. Единственото нещо, което се случва е пазарене кой да овладее властта, регулаторите, ключовите позиции  в държавата и оттам да си преразпределят помежду си средствата, предназначени за гражданите“, коментира той дали трябва здравния министър да си подаде оставка.

В предаването „Офанзива“ на NOVA News социалистът коментира, че едва ли някой извън управляващото мнозинство знае какви точно ще са промените в Конституцията, тъй като самите управляващи публично са се отказали от повечето от тях.

„Отправяме призив към президентската институция, защото оттам беше казано преди известно време, че имат готов проект на конституция. Нека да го видим, ако има нещо разумно в него, можем да го внесем. Още във вторник ще направим една сериозна среща с конституционалисти, които са писали сегашната Конституция – искаме да чуем тяхното мнение. Поканили сме и управляващите, да дойдат и да чуят мнението на професионалисти“, каза още по темата Гьоков.

По думите на народния представител бюджетът е „копи-пейст“ на този от 2023 г. с някои корекции. „Държа дебело да подчертая, че механизмът за определянето на минималната работна заплата беше приет под сериозния натиск на БСП. Другата голяма „хвалба“ на финансовия министър, че по-добре пенсионерите да получават по 50 лв. на  месец, отколкото коледни добавки – едното няма нищо общо с другото. Едното е индексация на пенсиите, което е задължително по закон, другото е подкрепа за хората с най-ниски доходи да посрещнат нормално празниците. Иначе майчинството остава на същите нива, ниските нива на обезщетението за безработица остава същите, вдигат максималното, но максимално обезщетение получават по-малко от 2000 души. Така че социален пакет в бюджета аз не виждам и ние няма да го подкрепим“, категоричен бе Георги Гьоков, добавяйки, че социалистите ще направят сериозни предложения в социалната сфера, които целят повишаване на доходите на хората.

Post Comments:

Вашият коментар