БСП: Ще следим дали парите в бюджета реално стигат до хората

admin

Управляващите не изпълниха обещанията си към гражданите, но осъществиха задкулисните си цели – Борисов и Петков са с прекратени дела

„С тези управляващи не може да имаме очаквания – ще получим още от същото. От нас българските граждани могат да очакват защита на техните права.“ Това заяви заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски в ефира на NOVA.

По неговите думи българският бизнес няма да получи това, което очакваше от Шенген, а българските граждани ще получат нови бежанци.

„Тази сглобка за какво се сформира – за Шенген и за влизане в еврозоната на 1 януари 2024 г. Днес сме 11 януари 2024 г. – няма еврозона. Няма и Шенген – каквото и да си говорим, 97% от стокооборота ни е сухопътен, едва 3% е по въздух и вода. Конституционната реформа е оспорена от всички юридически общности и вкарана в Конституционния съд. Но пък Борисов е със свалени дела – вече не се говори за Барселона и за чекмеджетата. Делото на Кирил Петков за невярно попълнената декларация също е прекратено. Т.е. това, което искаха задкулисно да се случи, се случи. Това, което обещаваха на българските граждани – не се случи“, подчерта Свиленски.

Той алармира, че за първи път през първите 10 дни на януари България внася електрически ток.

„За това никой не говори – докъде е докарана българската енергетика. Ето тези въпроси ще поставим в българския парламент. Ще следим дали записаните в бюджета проекти на общините се реализират – дали пари достигат до хората. Ето това е важното и това интересува гражданите. Тях не ги интересува ротацията, кой ще е председател на парламента или как ще си разпределят регулаторните органи – за каквото само говорят управляващите, но не говорят за безработица, за доходи, за инфлация“, категоричен бе Георги Свиленски.

„В новата парламентарна сесия приоритетите на БСП не са се променили – те са силна социална политика, добруването на хората в България и възстановяването на справедливостта“, заяви народният представител от „БСП за България“ Георги Гьоков в ефира на  Bulgaria ON AIR.

Той определи влизането на България в Шенген само по въздух и вода като унизително. „Бих задал въпрос на премиера – щом е убеден, че до края на годината ще влезем и по суша, къде е датата? Не му вярвам, защото има тенденция да не изпълнява ангажиментите си – както стана със старозагорските миньори“, подчерта Гьоков.

„Наблюдавам много внимателно социалната политика, която провежда правителството и виждам, че няма такава. А там има много предизвикателства – цифровизацията ни изостава тотално, закъсняхме с правилата за дистанционната работа, в пенсионната система все още има много несправедливост“, оцени работата на социалното министерство бившия министър.

„Ротацията ще си я реши сглобката, ние ще гласуваме „против“, каквото и да предложат. БСП ще има свои номинации за регулаторните органи – подготвени професионалисти и експерти“, каза още Георги Гьоков.

Post Comments:

Вашият коментар