БОРИСЛАВ ГУЦАНОВ: Да защитим националната сигурност на България

admin

Експерти, сред които Боян Чуков, обсъдиха рисковете пред страната ни и изразиха подкрепа за водача на БСП – Варна

Стотици варненци взеха участие в срещата, организирана от БСП и водача на листата Борислав Гуцанов, с експерта по национална сигурност Боян Чуков. Темата – безопасността в България, заплахите в международен мащаб и тероризма.

„Днешната среща не е толкова предизборна, а по-скоро има експертен характер, тъй като през последните години ситуацията силно се изостри в света, в Европа, в частност – около нашия регион. А през последните месеци тези, които ни управляваха по-скоро разпродаваха това, което е в България, правеха така, че да не се грижат за националната сигурност на Република България, а да обслужват чужди интереси и чужди сигурности. Аз силно се надявам, че това ще се промени след 9-ти юни“, каза Гуцанов в началото на срещата.

Боян Чуков обясни, че тя се провежда именно благодарение на водача на листата на БСП във Варна.

„Аз не съм партиен член, не участвам в никаква държавна структура, говоря като обикновен гражданин. На тези избори реших, че ще подкрепя не партии, не листи, а личности, хора! С г-н Гуцанов защитаваме почти едни и същи тези. Той, разбира се, ги защитава в Народното събрание, което е от изключително значение. И благодарение на подкрепата на варненци, вие ще имате възможност още един път да имате такъв човек в Народното събрание, който да подкрепя това, което вие мислите“, обяви Чуков в началото на изложението си.

България е малка държава, но – ключова брънка от световната верига от събития, категорични бяха участниците.

„Трябва да си даваме сметка, че ние сме част от този свят и решенията, които се взимат в Народното събрание и Министерски съвет са от ключово важно значение накъде и как ще тръгне страната ни. Военният конфликт в Украйна, който вече навърши две години, е на 250 километра от Варна, по-близо отколкото Варна до София. Още по-големият конфликт в далечния Изток ще окаже огромно влияние в света. Това, което стана само преди броени дни с премиера Фицо в сърцето на Европа – дали Европа е толкова сигурна, колкото беше преди години и колкото някой иска да ни внуши, че е така? Не само заради военните конфликти, но и това, което е политически разстрел и на което сме свидетели, категоричен беше Гуцанов.

„В Украйна още от самото начало, от първия ден участват британците, спецназ, британското разузнаване, командоси, пехота. Сега си признават и поляците. Те са наемници и нямат нищо общо с редовната армия на Полша“, каза Чуков.

Въпросите в препълнената зала бяха свързани с националната ни сигурност, войната в Украйна, конфликтът в Близкия изток и позициите на България. Хората бяха категорични – тези теми трябва да са основата и фокусът на външната ни политика след 9-ти юни.

Post Comments:

Вашият коментар