Борислав Гуцанов: Без подкрепа на БСП промяната във Варна нямаше да стане факт

admin

Без категоричната подкрепа на БСП на втория тур на местните избори, промяната във Варна нямаше да стане факт, каза в предаването „Позиция“ на Радио Варна депутатът от „БСП за България“ Борислав Гуцанов. Според него, тримата общински съветници на столетницата са част от стабилно мнозинство, което се е сформирало в новия Варненски общински съвет. Депутатът не отговори категорично на въпроса дали разчитат да получат един или два поста на заместник-кметове в новата общинска администрация. „Основната задача на местната ни структура беше ГЕРБ да бъдат остранени от властта във Варна и тази задача беше изпълнена“, подчерта депутатът.

По повод проблемите във Варна, Борислав Гуцанов заяви: „На първо място за варненци е важно да има работеща администрация и то с нужния брой, защото сега ми се струва, че е доста надута общинската администрация. На второ място – трябва развитие на икономиката и привличане на инвестиции във Варна, като това включва развитието и на новата зона на пристанището“.

„Вотът на недоверие едва ли ще успее да събори кабинета, но от този вот има смисъл, защото, по време на дебатите в пленарната зала, стана ясно какви са проблемите в армията и в сферата сигурността“, подчерта Борислав Гуцанов. Той определи резултата от местните избори, като успешен за БСП, защото партията е спечелила повече кметски места, в сравнение с изборите през 2019 година.

Post Comments:

Вашият коментар