Борислав Гуцанов: Смяната на лидера на партията не е тема на днешния Конгрес

admin

“БСП е единствената партия, която е силно демократична. Не знам дали има друга партия, в която има такъв демократизъм, какъвто има в БСП. Вътрешната опозиция, която има своето виждане, своето мнение, безспорно е една от ценностите на БСП, стига да не се прекалява“. Това заяви организационният секретар на БСП  Борислав Гуцанов в ефира на БНТ преди началото на 50-ия Конгрес на Българската социалистическа партия. 

„Костадин Паскалев, който е един от основните говорителите на т. нар. „вътрешна опозиция“, дори не е делегат на Конгреса - при положение че има 265 организации, нито една не го е припознала за делегат. Кирил Добрев дори не член на БСП. Това е странно с оглед на случващото се в медийното пространство“, коментира социалистът.

“След година и половина е изборът за председател, който е пряк избор. Знаете, че няма друга партия в страната, която да провежда пряк вътрешнопартиен вот, което е възможно най-демократичното. Тогава ще се проведе темата за лидер на партията”, категоричен бе Гуцанов.




Снимка: Пресцентър

Post Comments:

Вашият коментар